schets_def_omslag

Auteurs

Prof. dr. G.M. (Gerard) Schippers is psycholoog-psychotherapeut en emeritus hoogleraar Verslavingsgedrag en Zorgevaluatie van het Amsterdam Institute for Addiction Research (AIAR), Divisie Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) van de Universiteit van Amsterdam. Zijn missie is de professionalisering van de behandeling van en zorg voor verslaafden met behulp van wetenschappelijk onderzoek.

Dr. A.M. (Maarten) Smeerdijk is psycholoog. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over de ontwikkeling en de effectiviteit van een gezinsinterventie voor cannabisgebruikende jongeren met schizofrenie. Hij is werkzaam geweest bij de Jellinek (nu Arkin) als beleidsmedewerker en behandelaar, en bij de Divisie Vroege Psychose van het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam als onderzoeker.

Dr. M.J.M. (Maarten) Merkx is gepromoveerd GZ-psycholoog/psychotherapeut en cognitief gedragstherapeut. Hij is verbonden aan Habit Pro, een instituut voor scholing in training van motiverende en gedragsgerichte interventies van problematisch gewoontegedrag. Hij is werkzaam bij HSK Arnhem.

Mede-auteurs: Dr. M. (Marilisa) Boffo, Drs. W. (Wim) Booltink, Prof. dr. W. (Wim) van den Brink, Dr. L. (Laura) DeFuentes-Merillas, D.S. (Denise) van Deursen, MSc, Prof. dr. R. (Robert) Didden, Drs. A.J. (Andrée) van Emst, Dr. P.G.J. (Peter) Greeven, Drs. M. (Marion) Kiewik, Dr. J.M. (Jannet) de Jonge, Drs. W. (Wiebren) Markus, Drs. J.E.L. (Joanneke) van der Nagel, Drs. L. (Leon) van Rens, Prof. dr. H.G. (Hendrik) Roozen, Dr. E. (Elske) Salemink, Dr. E. (Ellen) Vedel, Drs. L.P. (Lisette) van der Vorst, Prof. dr. R.W. (Reinout) Wiers, Dr. W.A.J.M. (Wencke) de Wildt, P.A. (Andrea) Wolf, MSc