omslag_bezielde_jaren_def.indd

Auteurs

Janke Jeltsje van Dijk-Jagersma (1979) is welzijnsmedewerkster in de ouderenzorg. Ruim dertien jaar is ze werkzaam geweest bij Zorggroep Patyna (voorheen Zorggroep Tellens), waar zij met ouderen en hun familieleden vanuit levensinhoudelijke thema’s activiteiten vorm gaf. Met behulp van haar kennis van de geweldloze communicatie, speelde zij in op de wensen en behoeftes van de ouderen. Momenteel is zij onder meer werkzaam op de boerderij en bijbehorende camping, en als ambassadeur zet zij zich in voor het nationaal Landschap Zuidwest Friesland. De ouderenzorg heeft nog steeds haar warme belangstelling.

Trijntje Scheeres-Feitsma (1978) studeerde theologie. Ze is stafmedewerker bij Reliëf, christelijke vereniging van zorgaanbieders. Daarvoor werkte ze als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. In haar werk richt zij de focus op het scholen van zorgmedewerkers en vrijwilligers in het herkennen van en omgaan met levensvragen van ouderen, en in het leiden van moreel beraad. Met Marcelle Mulder schreef ze het boek ‘Met ouderen in gesprek over levensvragen’.

Marcelle Mulder (1959) is humanistisch raadsvrouw. Sinds 2002 werkt zij als stafmedewerker geestelijke verzorging bij Zorggroep Patina, een grote organisatie voor ouderenzorg in Friesland. Daar ondersteunt ze medewerkers in het herkennen en erkennen van levensvragen van ouderen in de woonzorginstellingen met behulp van scholingen, moreel beraad en projecten over familieparticipatie, dementie, betrokken zorg. Daarnaast werkt zij vanuit haar bedrijf Curamea in diverse andere zorginstellingen als gespreksleider Moreel Beraad, coach en onderzoeker. Tevens is zij auteur van diverse boeken over ouderen, dementie, levensvragen en contact. In 2016 publiceerde zij samen met Anniek Kramer het boek ‘Op bezoek bij een dierbare met dementie. Met ruim 60 ideeën om samen te genieten’.